Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz, Grada, 2015

297 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz, Grada, 2015
Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz, Grada, 2015

Síla přírodní fermentace

Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu... Číst víc

4,3 3 hodnocení
Nakladatel
Grada, 2015
Počet stran
256

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého... Číst víc

  • Kniha
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o knize

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
Číst víc
Počet stran
256
Rozměr
140×210 mm
Hmotnost
284 g
ISBN
9788024752143
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
198265
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,3 / 5

3 hodnocení

2
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Marek Gaborčík
Neověřený nákup
4.10.2015
Trochu sklamanie
Kniha je pre mňa trochu sklamaním................ Načo je tam toľko popisovaná fermentácia rôznych druhov fermentovaného produktu MISO, ktorého fermentácia trvá 1 mesiac až X rokov (do toho sa pustí minimum čitateľov), a nie je tam spomenutá fermentácia bežne dostupných (aj na Americkom trhu) strukovín, ako sú hrach, rôzne druhy fazule (tie naše bežne dostupné na slovensku, mungo, adzuki, atď...) ?? ...... Ďalej tam nie je vôbec spomenuté fermentovanie obilných či strukovinových klíčkov (naklíčenie, a potom fermentovanie)....... To, že sa tam nespomína fermentovanie rýb a mäsa, o tom som vedel (spomína sa v novšej knihe tohto spisovateľa, ale tá nie je ešte preložená do českého či slovenského jazyka). Ale že v kapitole "strukoviny" budú spomenuté v podstate len fermentované výrobk zo SÓJE, to ma dosť sklamalo. Hlavne, keď sa vyrábajú TAK ZLOŽITO na čas.
Nuž, bude treba oprášiť google, pohľadať recepty aj tam, a vytlačiť si to. Myslel som, že to budem mať v jednej knihe, nestalo sa, škoda.
Číst víc
Monika Verešová
Neověřený nákup
2.9.2015
Výborné
Budem sa opakovať ale veľmi dobre a prehľadne spracovaná kniha o fermentácií, pre každého, kto sa príkladne stará o svoje črevné baktérie ako stvorená! Číst víc
Zenitus
Neověřený nákup
2.6.2015
Vyborna kniha
V poslednych desatrociach doslo vplyvom zmeny rezimu, „globalizacie”, prichodom super-hyper marketov, a vyraznymi zmenami na trhu prace ku zmene nasich stravovacich navykov. Zelenina a ovocie uz nie su sezonne komodity. Zaroven su lacne a dostupne. Ludia stratili motivaciu pokracovat v tradiciach a uchovavat sezonne potraviny sposobom, ako to robili generacie pred nimi. Kvasena kapusta, uhorky, ina zelenina, hroznove a ovocne vina, kvaskovy chlieb, kvasene mliecne a ine veci sa pripravovali v mnohych domacnost. Pre mladsiu generaciu su tieto volakedy samozrejme vedomosti niecim novym. Publikacia ponuka siroke kvantum receptov, je napisana prehladne, jednoducho. Tych par receptov co som zatial skusil fungovalo paradne a hned na prvy pokus. Zazvorove nealko „pivo” ohurilo kazdeho, kto ho skusil. ;-) Tak sa tesim na ostatne. Precitanie a prve experimenty, ale mozu mat aj negativny dopad na domacnost v podobe zabrateho miesta roznymi velkymi poharmi, sudkami, flaskami, demozionmi, ci dokonca pristrojmi ako korunkovac – uzatvarac flias s korunkovym uzaverom. :-) Číst víc
eGazda.sk
Neověřený nákup
10.3.2015
Pecka!
Nepochybne najlepší a najkomplexnejší materiál v oblasti fermetácie na trhu. Dostal som sa ku knižke ešte v EN verzii, no Grada mi urobili veľmi veľkú radosť. Vrele doporučujem každému "potravinovému kutilovi" :). Číst víc
Marek Gaborčík
Neověřený nákup
4.10.2015
Názor čitateľa
Potom vidno, aký je náš "ČR-SR" trh chudobný............. Lebo knihu, ktorá nepopisuje fermentáciu strukovín (až na sóju = vzniknkuté fermentované výrobky z nej) za komplexnú rozhodne nepovažujem.... Číst víc

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano