Nové aktualizované vydání úspěšné publikace, kde autor rozšířil původní diabetickou kuchařku do podoby praktické encyklopedie diabetického stravování. Její uspořádání a obsah je dobře srozumitelný pro diabetickou veřejnost i pro ty, kteří se s problémy diabetu teprve seznamují.
Obsah:- Slovo lékaře
- Několik slov úvodem
- Co pomůže diabetikům v počátečním stádiu onemocnění k uzdravení
- Čeho se musí diabetik vyvarovat
- Sladidla používaná při diabetes mellitus
- Tabulky
- Odměřování surovin
- Odměřování diabetických diet
- Ukázka jídelníčku pro diabetickou dietu s obsahem 300g sacharidů (pro jednu osobu)
- Polévky
- Zavářky a vložky do polévek
- Studené pokrmy
- Zeleninové saláty
- Hovězí maso
- Telecí maso
- Vepřové maso
- Mleté maso
- Skopové a jehněčí maso
- Drůbež, králík
- Ryby
- Přílohy
- Lehká zeleninová jídla
- Zeleninové přílohy
- Bramborové pokrmy
- Houby
- Vaječné pokrmy
- Diabetické moučníky
- Zavařování ovoce
- Nakládání zeleniny
- Nápoje pro podpůrnou léčbu diabetu
- Cvičení a aktivní pohyb při cukrovce
- Doslov
- Konfrontace s diabetickou stravovací praxí