Knihy
E-knihy

Zpátky ve hře

Kniha povídek

Vydavatel
Druhé město, 2015

Nová próza Michala Viewegha se jmenuje podle jedné ze třinácti povídek, která knihu také uzavírá. Autor svou oblíbenou postavu – Oskara – vystavuje kritickým životním momentům: manželskému stereotypu, nevěrám či jisté smrti, kterou sice Oskar přežije...

Čti víc

275 Kč

Běžná cena Běžně 289 Kč

Ušetříte 5%

Posíláme do tří dní

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Nová próza Michala Viewegha se jmenuje podle jedné ze třinácti povídek, která knihu také uzavírá. Autor svou oblíbenou postavu – Oskara – vystavuje kritickým životním momentům: manželskému stereotypu, nevěrám či jisté smrti, kterou sice Oskar přežije, ale s těžkými následky. Jedním z nich je rozvod. V povídkách si vychutnáme jejich literární rozmanitost i další autorovy přednosti, včetně ironie, nadsázky i melancholické grotesknosti. Stručně řečeno: náš nejpopulárnější spisovatel je zpátky ve hře!
Čti víc
Kupte společně
Zpátky ve hře - Michal Viewegh
Hadrový panák - Daniel Cole
572 Kč
Ušetříte 66 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
230
Hmotnost
300 g
Rok vydání
2015
Vazba
pevná vazba s přebalem
Jazyk
český
Nakladatelství
Druhé město
Rozměr
128×185 mm
ISBN
9788072273676
Naše katalogové číslo
167966

Co si myslíme my

Lucie Zelinková
Lucie Zelinková
produktový manažer
11. února 2016

Leckterý čtenář už začal být skeptický, po několika knihách, ve kterých se autor stále vracel ke své zdravotní situaci. Povídkami Zpátky ve hře se však dokázal od tohoto tématu téměř úplně oprostit a opět napsal dobré texty. Dokázal, že s ním máme znovu počítat, že opět zpátky ve hře.

Čti víc

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,3 / 5

3 hodnocení

1
2
0
0
0

Patricie Kapicová
Patricie Kapicová
25.9.2015
Recenze
Nezlobila bych se, kdyby byla víc obsáhlejší, též jsem knihu přečetla za jeden večer, ale kniha se mi líbila, určitě stojí za přečtení. Od Viewegha teprve druhá, kterou jsem měla možnost přečíst a určitě ne poslední.
Čti víc
Katarína
16.6.2015
Názor čitateľa
Veľmi som sa na túto knihu tešila. Je zaujímavá, ale priznám sa, že som čakala trošku viac. Prečítala som ju za jeden večer. Ocenila by som trošku viac textu, ale inak je fajn a myslím že "starý dobrý Viewegh je naozaj "Zpátky ve hře".
Čti víc

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čti víc

Nakladatelství Druhé město vydává knihy od začátku roku 2006. Jeho majitelem je Martin Reiner (dříve Pluháček), nakladatelství sídlí v Brně. Druhé město nahradilo na vydavatelském trhu zaniklý Petrov. Petrovu, který působil na české scéně patnáct let a postupně se stal jedním z nejvýznamnějších českých nakladatelství, se Druhé město podobá ediční skladbou, orientovanou na původní českou tvorbu. Liší se především rozsahem produkce, která je asi čtvrtinová, a také tím, že se soustředí výhradně na vydávání knih. Mezi nejvýznamnější autory tohoto nakladatelství patří kupříkladu Evžen Boček a Michal Viewegh.

Čti víc
Kupte společně
Zpátky ve hře - Michal Viewegh
Hadrový panák - Daniel Cole
572 Kč
Ušetříte 66 Kč