v šálku je charakteristická svetlo hnedou krémou a nasládlou aroma. Chuť je jemně sladká se střední silným, mírně sirupovým telom. V závere možno cítiť jemnou čokoládovú dochuť s nádechem vanilky.
Ročne se v Indonézii vypestuje asi 800 tisíc ton kávy. sběr zejenej kávy probieha díky klimatickým podmienkam takmer cely rok.
Káva se do země dostala už v sedmnáctém století, když byla Indonézie pod holandskou nadvládou.
Dnes je země čtvrtým nejvýznamějším producentem kávy na světěZemě s druhou největší biodiverzitou na světě, půdou s vulkanickým složením a tropickým klimatem je mimořádně vhodná pro pěstování vynikající gurmánské kávy. Mezi nejslavnější kávy tohoto regionu patří určitě nejdražší káva světa Kopi Luwak - tzv. cibetková káva.
Niznámejšími pestovateľskými ostrovmi jsou prodovšetkým Jáva a Sumatra. Kávy z Indonésie jsou cenené nimä díky nízkej acidite, příjemně sladkosti a komplexnosti chutí.
Prémiová odrůdová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
Hmotnost: 250g
Balení: trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchovaní aroma
Pražení: střední tmavé (medium dark)