v šálku je charakteristická orieškovo hnedou krémou a delikátnou aroma s tónmi jazmínu a lupeňov růže. Chuť je likérovo sladká, s jemnými náznakmi citrusevého ovoce. V dlhotrviúcej dochuti cítiť stále citrusevú sladkosť.
V Etiópii se ročne vypěstuje víc než 270 000 tun kávy a na kávových farmách pracuje asi 12 milionů lidí. sběr zelené kávy, která se spracováva tzv. mokrou cestou probíhá v srpnu až prosinici
Etiope je pravlastí kávy.
Její objavení sahá podle legend do devátého století. Jistý pastýř koz Kaldi si všiml, že jeho zvířata jsou po spálení bobulí z té doby neznámé rostliny kávovníku mimořádně čilé.
Kaldi bobule vyzkoušel sám a přesvědčil se o jejich povzbuzujícíh účincích b>. Brzy vyzkoušeli účinky kávy i lidé z okolí a káva se začala šířit do světa. i dnes se v Etiopii pěstuje kvalitní ceněna káva. Nejznámější pěstitelské regiony v krajině jsou Limu, Sidamo a Harar.
Označenie Grade 2 znamená, že ide o velmi kvalitnú kávu s minimálnym počtom defektných zrn.
Prémiová odrůdová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
Hmotnost: 250g
Balení: trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchovaní aroma
Pražení: střední tmavé (medium dark)