v šálku je charakteristická jemnou krémou a aroma po čerstvo upečenom chlebe. Chuť je příjemně sladká, často s tónmi orieškov, čo v dochuti vytváří zaujímavé horko – sladké čokoládové chute.
Brazília je jednoznačným lídrem v pěstovaní kávy. sběr kávy probíhá v krajině převážně v dubnu a květnu. Ročně se tu vypěstuje skoro 3 milióny tuny kávy, co tvoří významou čast kávové produkce.
Kávu do krajiny přinesl už v osmnáctém století Francisco deMelloPalheta a Brazílie se díky své rozloze a výhodným podmínkám na pěstovaní stala rychle velmi vlivnou kávovou mocností
Pěstují se oba typy kávy: Robusta a Arabica, i když samozřejmě převažuje Arabica. Z ní jsou to potom nejčastější odrůdy sentos,Bourbon, Typica a Caturra.
Prémiová odrůdová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
Hmotnost: 1kg
Balení: dárková krabička, trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchovaní aroma
Pražení: střední tmavé (mediumdark)