V šálku je charakteristická světlejším krémem s lehce citrusovým aroma. Chuť je mírně acidní, s nádechem citrusových plodů, ostružin a černého koření.
První kávovník se do Keni dostal v devatenáctém století a od té doby se káva stávala součástí zemědělství země b>. Dnes pracuje v tomto odvětví několik milionů lidí na více jak 500 tisících farmách, které se často nacházejí ve vysokých horách. Pěstuje se především Arabica, nejčasteji odrůdy Kent a Typica.
Gurmánská káva z Keni je ve světě oblíbená Zejména díky dobře vyváženým chutím a svěží, často citrusovému aroma. Označení AA znamená, že jde o kvalitní kávová zrna rovnoměrné velikosti b>.
Keňa ročně vyprodukuje téměř 40 milionů kil kávy, která se dále zpracovávají převážně tzv. mokrým způsobem. Sběr zralé kávy probíhá převážně v měsících listopad až únor. b>
Prémiová odrůdová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
hmotnost: 1kg
Balení: trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchování aroma
Pražení: střední tmavé (mediumdark)