Knihy
E-knihy

Mafie v Praze

Nakladatel
Druhé město, 2011

Nový román od Michala Viewegha - literární thriller napsán ve spolupráci se známým investigativním novinářem MF Dnes Jaroslavem Kmentou...

Čti víc

370 Kč

Běžná cena Běžně 389 Kč

Ušetříte 5%
Stíháme do Vánoc

Posíláme do tří dní

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Léto v metropoli tentokrát na okurkovou sezonu rozhodně nevypadá: na Praze 11 kdosi tajně sleduje, a dokonce fyzicky napadá opoziční politiky a občanské aktivisty, kteří protestují proti chystané zástavbě Trojmezí, krásnou makléřku Dianu z finanční skupiny Patria vydírá ruská mafie a ministr vnitra Stanislav Langross předčasně propustí z programu na ochranu svědků někdejšího lobbistu Darka Balíka, jenž na neznámém místě ukrývá kompromitující materiály na mnoho českých politiků (zvláště pleš náměstka ministra obrany Šestáka se leskne potem víc než dřív). Novináři z MF DNES tudíž náhle nevědí, o čem psát dřív, věhlasný pražský kmotr Mord se musí narychlo vrátit ze své jachty v Chorvatsku a nájemný vrah Ras dostane od příbramského šéfa další „zakázku“ — tak začíná nová kniha nejoblíbenějšího českého spisovatele, který po deseti románech, dvou povídkových souborech, třech novelách, dvou denících, dvou svazcích fejetonů, dvou sbírkách literárních parodií, několika filmových scénářích, divadelní hře a knížce pohádkové poprvé přichází s detektivkou. Jak tomu však v autorově případě bývá často, i tentokrát jde o čtení jen zdánlivě oddechové.
Čti víc
Kupte společně
Mafie v Praze - Michal Viewegh
Mráz přichází z Hradu - Michal Viewegh
702 Kč
Ušetříte 36 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
390
Hmotnost
450 g
Rok vydání
2011
Vazba
pevná vazba s přebalem
Jazyk
český
Nakladatelství
Druhé město
Rozměr
142×196 mm
ISBN
9788072273133
Naše katalogové číslo
111253

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,0 / 5

2 hodnocení

1
0
1
0
0

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čti víc

Nakladatelství Druhé město vydává knihy od začátku roku 2006. Jeho majitelem je Martin Reiner (dříve Pluháček), nakladatelství sídlí v Brně. Druhé město nahradilo na vydavatelském trhu zaniklý Petrov. Petrovu, který působil na české scéně patnáct let a postupně se stal jedním z nejvýznamnějších českých nakladatelství, se Druhé město podobá ediční skladbou, orientovanou na původní českou tvorbu. Liší se především rozsahem produkce, která je asi čtvrtinová, a také tím, že se soustředí výhradně na vydávání knih. Mezi nejvýznamnější autory tohoto nakladatelství patří kupříkladu Evžen Boček a Michal Viewegh.

Čti víc
Kupte společně
Mafie v Praze - Michal Viewegh
Mráz přichází z Hradu - Michal Viewegh
702 Kč
Ušetříte 36 Kč